Bag-again FAQ

Hoe lang blijft mijn brood vers in de Bag-again broodzak?

Gesneden brood blijft gemiddeld 1 a 2 dagen vers in de broodzak. Ongesneden brood iets langer. Het verschilt per soort brood. De korst blijft wat knapperiger dan in een plastic verpakking.

Kan ik brood in de Bag-again broodzak invriezen?

Ja, dat kan! Wanneer het verse brood direct wordt ingevroren, blijft het in de vriezer 2 a 3 weken goed.

Kan de Bag-again broodzak worden gewassen?

Ja, dat kan op lage temperatuur. De broodzak kan wel wat krimpen, maar ook dan nog is de zak ruim voldoende groot voor een brood. Het is niet nodig na elk gebruik de broodzak te wassen. Even de kruimels eruit schudden en gewoon voor je volgende brood gebruiken!

Moet ik mijn Bag-again broodzak na elk gebruik wassen?

Nee, dat is absoluut niet nodig. Even de kruimels eruit schudden en de zak kan opnieuw gebruikt worden. Bij normaal gebruik is het niet nodig om de broodzak te wassen.

De stof is kreukelig en krimpt. Klopt dat?

Ja, dat klopt. Doordat de broodzak is gemaakt van zo puur mogelijke katoen gaat deze na 1 keer in de wasmachine er wat anders uitzien. De stof is dan zachter en dichter, wat kreukeliger en wat gekrompen. Dit is normaal, het formaat is dan nog steeds voldoende van formaat om een brood in te verpakken.

Heeft de Bag-again broodzak nog een bepaalde certificering?

Ja, de ongebleekte biologische katoen die wordt gebruikt en de bedrukking daarop is GOTS-gecertificeerd. Dit is de wereldwijde standaard voor textiel. Deze certificering geeft aan dat de gebruikte materialen milieuvriendelijk worden geproduceerd en verwerkt. Daarnaast geeft deze certificering de zekerheid dat de arbeidsomstandigheden fair en hygiënisch zijn.